JE SOMS NIET THUIS VOELEN IN JE EIGEN HUIS
- Karin van Geelen
- 9 apr
- 2 minuten om te lezen
Stuit je opeens op een ouder/kind-onderonsje en doe jij dan maar net alsof je naar een andere kamer op weg was.
Ben je gewend bloot te slapen, maar doe je dat niet als je stiefkinderen er zijn.
Wil je de badkamer in, blijkt je stiefvader/stiefmoeder/stiefkind daar te zijn en wacht je maar voor de deur, terwijl je met je eigen ouder of kind gerust tegelijk in de badkamer bent.
Of je zit op het toilet en hoort iemand aankomen en draait voor de zekerheid de deur maar snel op slot om awkward situaties (voor beide partijen) te voorkomen.
Zit je met je partner gezellig op de bank een film te kijken, komt er een kind binnen/thuis. Als het jouw kind is, voel je misschien de neiging wat op te schuiven op de bank, om je kind zich welkom te laten voelen, om te informeren naar diens avond, terwijl je de irritatie van je partner naast je op de bank wel voelt. Als het je stiefkind is, weet je wel dat het logisch is dat hij ook een plek heeft in dit huis, maar hoop je dat ie weer snel vertrekt of naar z’n kamer gaat, want voor jou is dit een verstoring van de avond. Voor het kind is dit trouwens vast ook geen ideaal tafereeltje om bij binnen te komen…
Stel je aan je partner voor om zuurkool te eten, wat jullie allebei zo lekker vinden, maar ketst dat weer af omdat je stiefkind dat niet lust. Daar gaat je maaltje…
Brengt een van de kinderen ook nog eens vrienden of vriendinnen mee die blijven logeren. Nóg ongemakkelijker!
Roept je partner van beneden ‘Lieverd, ik ga even naar de winkel hoor!’, maar zijn zowel jij als haar kind boven en weten jullie beiden niet tegen wie je partner het heeft en staan daar een beetje ongemakkelijk te twijfelen……: ‘Ben ik de lieverd of is hij/zij de lieverd? ’
Het lijkt misschien soms of alleen stiefouders dit soort zaken ongemakkelijk, ongezellig of onwenselijk vinden en zich daardoor soms niet thuis voelen in hun eigen huis, maar dat geldt zoals je in sommige van de voorbeelden hierboven kunt lezen óók voor de ouder en vaak ook voor het kind.
Voel jij je altijd helemaal thuis in je eigen huis?
Heb je al jaren een samengesteld gezin of sta je aan de start ervan en kun je wel wat extra kennis en steun gebruiken? Dan is het 𝘀𝘁𝗮𝗿𝘁𝗽𝗮𝗸𝗸𝗲𝘁 misschien wel iets voor je!
Of heb je behoefte aan wat langduriger en intensievere begeleiding? Dan is er het rust en regie pakket.
Neem contact met me op, dan maken we een afspraak om telefonisch kennis te maken en gesprekken in te plannen.
En wil je ook andere ouders en stiefouders ontmoeten? Meepraten? Meld je snel aan voor één van de komende meetings! De planning voor de komende weken vind je hier: www.caringcoachingcounselling.nl/blendedsamenkomsten

Comments